Referenser » Designade kraftledning­sstolpar ljussätter Göta kanal

Designade kraftledning­sstolpar ljussätter Göta kanal

Som en del av Svenska kraftnäts nya elförbindelse SydVästlänken har ett  antal designade stolpar placerats vid passagen av Göta Kanal och Motala Ström.

Från solnedgången kommer två av stolparna att lysas upp. Klockan 22 sker en övergång till en nattbelysning som består av belysta kraftledningslinor där olika delar av belysningen är synlig i olika riktningar. Ljusdesignen har tagits fram ÅF Lighting med inspiration från platsen och dess praktfulla natur.

– Ambitionen har varit att skapa ett ljus som förändras i enlighet med naturen runt om, därför använder vi färgtonerna från kvällshimlen. Vi hoppas att den nya belysningen ska tillföra något till platsen och de människor som passerar här varje dag, säger Tobias Olsson på ÅF Lighting, som tillsammans med Kai Piippo ligger bakom designen.

- Vår förhoppning är att stolparna ska uppfattas som karakteristiska landmärken och tilltalande inslag i den vackra landskapsbilden vid Göta kanal, både av de som bor i området och de som är genomresande, säger Sverker Ekehage, huvudansvarig för SydVästlänken på Svenska kraftnät

Taggar SpecialprojektExteriör
Dela