Sep 2023
Stockholm Lighting förvärvar Ljus i Hus

Stockholm Lighting förvärvar Ljus i Hus

Stockholm Lighting Company är glada över att tillkännage att vi idag förvärvat Ljus i Hus, ett ledande namn inom belysningsbranschen. Genom förvärvet förstärker Stockholm Lighting sin närvaro på marknaden och utökar sitt erbjudande av högkvalitativa belysningslösningar.

Ljus i Hus kommer att fortsätta att verka under eget namn och behålla sin tydliga identitet samtidigt som de drar nytta av Stockholm Lighting Companys resurser och expertis. Båda företagen är entusiastiska över de möjligheter detta samarbete ger och det ökade värdet det kommer att tillföra deras kunder

"Vi är glada över att välkomna Ljus i Hus till Stockholm Lighting Company-familjen", säger Evelina Strömmer, VD för Stockholm Lighting Company. "Deras kunskaper inom belysning tillsammans med basen i Malmö stärker vår position inom belysningsbranschen och gör att vi kan erbjuda våra kunder ännu bättre service."

För mer information om detta förvärv eller Stockholm Lighting Companys utbud av belysningslösningar, besök www.stockholmlighting.se eller kontakta Lina Strömmer

Dela   
Aug 2023
Välkommen Ebba

Välkommen Ebba

Vi välkomnar vår nya medarbetare Ebba Olsson till Stockholm Lightings Göteborgskontor. Ebbas kanditatexamen inom Ljusdeisgn kombinerat med erfarenhet från detaljhandeln kommer att tillföra mycket till vårt Team i Göteborg.Välkommen i gänget!

Dela   
Apr 2023
Vårt kontor i Göteborg växer

Vårt kontor i Göteborg växer

Stockholm Lighting i Göteborg växer och vi söker därför en ny kollega till vår innesäljgrupp med placering på vårt nya kontor i Brand Design Center i centrala Göteborg. Innesäljgruppen ansvarar för hela försäljningskedjan från offertskrivning till fakturering samt stöttar utesäljare och kunder i alla delar av försäljningsprocessen.

I din roll kommer du att jobba tillsammans med  James och Simon som har lång erfarenhet av arkitektonisk belysning i olika skeden och tillsammans kommer ni att hantera projekt runt om i Skandinavien. Vi är ett dynamiskt team som har starkt fokus på kvalité och hållbarhet.

I din roll ingår löpande kontakt med arkitekter, inrednings- och landskapsarkitekter, ljusdesigners, el-konsulter, installatörer och många fler som behöver hjälp och stöttning gällande ljus.

Dina arbetsuppgfter inkluderar projektledning, ljusberäkningar och teknisk rådgivning kring val av produkter. I rollen ingår även orderhantering och viss logistik.

Vi söker dig som har 1–2 års branscherfarenhet och är utbildad ljusdesigner eller belysningsprojektör. Du är van att jobba självständigt, är serviceinriktad och öppen för att lära dig nya saker.

Du kommer få möjligheten att delta i många typer av både spännande och lärorika projekt och skapa långsiktiga relationer i belysningsbranschen På Stockholm Lighting brinner vi för att ständigt utvecklas och öka vår kompetens och vi vill att du ska göra det  tillsammans med oss.

Är du intresserad ? Skicka din ansäkan till lina@stockholmlighting.se. Sista ansökningsdag är 28 april.

Dela   
Mar 2023
Visste du att - Styrsystem

Visste du att - Styrsystem

Visste du att det går åt en massa energi i onödan för att belysning står på när den inte behövs. Dessutom förkortas livslängden för ljuskällorna. Det är ett enormt slöseri. 
Genom att använda en dimmer sparar du upp till 20% energi och genom att använda sensorer och dimrar i ett styrsystem sparar du upp till 60% av energin som används till belysning. Och på köpet så lever dina ljuskällor längre. Tillsammans med Lutron Electronics erbjuder vi allt från enkla dimrar till styrsystem för hela byggnader. Här får du veta mer om belysningsstyrning med Lutron.
 

Dela   
Mar 2023
Visste du att - ljusföroreningar

Visste du att - ljusföroreningar

Visste du att Ljusföroreningar har ökat med minst 49% de senaste 25 åren. Troligen mer då mätmetoden underskattar ljusmängden från LED-armaturer som utgör en allt större andel av vår belysning.
Källa
Ljusföroreningar är inte bara energislöseri utan gör också att människor som bor i städer aldrig får se en stjärnhimmel och skapar problem för många olika djurarter. 

Ett bra exempel på hur man kan tänka är fasadbelysningen på Kineum i Göteborg. Light Bureau fick uppdraget att skapa fasadbelysningen och tog in Stockholm Lighting Company i projektet med en utmanande vision – att belysa fasaden på en 100m hög byggnad utan att orsaka ljusföroreningar.
Stockholm Lighting, Light Bureau och Lumenpulse tog tillsammans fram en skräddarsydd optik som kombinerade mikro-snoots och optisk film. Fotoner som skulle ha gått upp i himlen fokuserades i stället på fasaden. Med kunskap och lite kluriga lösningar går det att få både vacker belysning och en natthimmel.

Dela   
Sep 2022
Konsten att välja spotlight

Konsten att välja spotlight

Spot Revo är en helt ny familj av spotlights från Exenia. De fokuserar på högkvalitativ optik och bländskydd med en minimalistisk design. Familjen innehåller 4 olika storlekar med många alternativ för optik och tillbehör vilket gör produkten enkel och flexibel att använda.

Läs mer om Spot Revo och andra spotlights i vår spotlight-guide:

https://www.stockholmlighting.se/spotlights

Jun 2022
Välkommen William

Välkommen William

Vi välkomnar vår nya medarbetare William till Stockholm Lighting. Med 5 års erfarenhet som elektriker, två års studier till Belysningsprojektör och en grym personlighet har William precis det som behövs för att jobba med support till våra kunder. Välkommen i gänget!

Dela   
Jun 2022
Leveranstider från 2 veckor

Leveranstider från 2 veckor

Långa leveranstider och opålitliga transporter har nog många brottats med under senaste året. Därför är vi extra glada att kunna kommunicera att leveranstiderna från våra leverantörer nu är tillbaka på normalnivå och i många fall till och med kortare än för ett år sedan.

Alphaled Downlights:    2-3 veckor

Ecosense wallwashers/grazers: 2 veckor

Delta Light:  3-4 veckor

Intra Lighting.  4-6 veckor

Lumenpulse: 5-7 veckor

 

Dela   
Apr 2022
Vi behöver bli fler

Vi behöver bli fler

Stockholm Lighting växer och vi söker ett nytillskott till kärnan i vår verksamhet, vår innesäljgrupp. Gruppen ansvarar för hela försäljningskedjan från offertskrivning till fakturering samt stöttar utesäljare och kunder i olika skeden av kedjan. Gruppen består idag av fyra personer med olika bakgrund och kompetens och det vi nu söker är en person som tillsammans med Erik kan arbeta med ljusberäkningar, armaturförslag och visualiseringar. Vi söker dig som har en gymnasieexamen samt en utbildning inom belysning från Tekniskt Institut eller högskola. Det är en fördel om du har några års erfarenhet från branschen. Företaget utvecklas hela tiden och du har stora möjligheter att själv påverka ditt arbete så vi värdesätter att du är självständig, gillar kundkontakt och vågar ta egna initiativ. Då arbetet innebär löpande kontakter med våra leverantörer är god engelska ett krav och ytterligare språkkunskaper ett plus. Du är placerad på kontoret på Norr Mälarstrand tillsammans med 15 kollegor med över 250 års branscherfarenhet. Är du intresserad ansök direkt till lina@stockholmlighting.se. Sista ansökningsdag är 15 april.

Se fler bilder

Dela   
Mar 2022
Stötta Ukraina

Stötta Ukraina

Stockholm Lighting skänker 16 000 SEK till UNICEF och hoppas fler inom Belysningsbranschen vill vara med. Det är vårt samhälle, där frihet, rättvisa och demokrati är en självklarhet, som står på spel. Vi måste alla bidra för att detta ska få ett slut vi kan leva med.

Dela   
Sep 2021
Svenska Ljuspriset

Svenska Ljuspriset

Snart är det dags för Ljusdagen 2021 men tyvärr får vi vänta ännu ett år på att få fira pristagarna på plats. Belysningsbranschen gör det bästa av situationen och sänder årets evenemang Live så ta chansen och titta tillsammans med dina kollegor. Vi håller extra tummar för Centralstationen och Östermalms Saluhall där vi är delaktiga som leverantör av belysning och styrning. 
Foto: Kai Piippo

Mar 2021
Alphaled återuppstår

Alphaled återuppstår

Stockholm Lighting startade samarbetet med Alphaled 2008 i samband med att de lanserade sina första downlights med LED moduler från Xicato. Produkten var unik på marknaden med riktigt hög kvalitet till bra pris och under flera år installerades tusentals downlights och spotlights från Alphaled i kontor, hotell och sjukhus runtom i Sverige. En del har renoverats bort men de allra flesta av dem lyser fortfarande med bibehållen kvalitet. 

Sedan följde uppköp och produktfamiljerna förändrades på gott och ont. Men så 2021 köptes fabriken tillbaka av den ursprunglige ägaren Gary Lyon och produktionen av Alphaled downlights och spotlights liksom samarbet med Xicato har återupptagits. Alphaled har nu tillgång till Xicatos hela sortiment av intelligenta LED moduler från standarmodulen XTM till XIM med integrerat drivdon. Se hela sortimentet här 

Dela   
Jan 2021
Ekonomichef som vill växa med oss

Ekonomichef som vill växa med oss

Vår ekonomichef Irja Kontio ska efter 19 år hos oss gå i pension till sommaren. Hennes kunskaper och erfarenheter kommer att lämna ett stort hål som vi nu behöver fylla med ny kompetens. Arbetet är ett heltidsjobb och du som söker skall ha erfarenhet av att självständigt sköta löpande bokföring, löner, ekonomisk rapportering och bokslut. Du kommer att arbeta nära säljorganisationen med projektstyrning och stöd i ekonomiska och finansiella frågor så erfarenhet av försäljning är meriterande. Du som söker bör ha relevant utbildning och minst 5 års arbetslivserfarenhet. Som person måste du ha de egenskaper som krävs för rollen som ekonomichef men vi lägger också stor vikt vid att du passar in i vårt kreativa gäng.  Du är placerad på kontoret på Norr Mälarstrand men vi är öppna för individuella lösningar. Är du intresserad ansök direkt till lina@stockholmlighting.se eller slå mig en signal på 0709909118. Sista ansökningsdag är 1 mars.

 

 

Dela   
Sep 2020
Stockholm Lighting flyttar

Stockholm Lighting flyttar

Efter snart 12 år på Bryggerivägen i Bromma så lämnar vi våra unika men ergonomiskt utmanande lokaler. Vår nya adress blir Norr Mälarstrand 78 och vi ser fram emot att få utforma och inreda våra nya lokaler under hösten. Inflyttning sker under december månad men byggprojektet drar igång redan i oktober. Då vårt nya kontor inte har samma stora ytor som vi är bortskämda med i Bromma så har vi en hel del saker som vi behöver bli av med. Framförallt är det armaturer, både demoarmaturer och sådant som blivit över i projekt, men även en del möbler. Lite av vad som finns kan du hitta här Under vecka 43 ( 19-23 oktober) ställer vi fram allt som inte kan följa med oss på resan och du är varmt välkommen att fynda. Du betalar vad du tycker det är värt och alla pengar går direkt till Rosa Bandet 2020. Vi har öppet hus med fika 15-18 alla dagar vecka 43 och vi lovar många fina fynd. 

Dela   
Aug 2020
Delta Light intensifierar sitt miljöarbete

Delta Light intensifierar sitt miljöarbete

Delta Light har länge arbetat med hållbarhet i sin produktion genom att ha med dessa frågor redan från det att produkterna designas. Allt spill i fabriken återvinns och dessutom är hela taket på deras anläggning i Wevelgem täckt av solpaneler. Arbetet har nu resulterat i en silvermedalj i Ecovadis gradering av hållbara företag. Vi gillar att jobba med leverantörer som tar ett långsiktigt ansvar.

Läs mer här

Dela   
Jul 2020
Kontoret sommarstängt v 31 och 32

Kontoret sommarstängt v 31 och 32

Från 27 juli till 7 augusti har vi sommarstängt på kontoret. Vårt lager och våra leveranser har dock öppet som vanligt och levererar beställda produkter.

Har du akuta frågor under dessa veckor så maila till info@stockholmlighting.se eller kontakta Rikard på 0709909110 så hjälper vi dig.

Dela   
Maj 2020
Äntligen filter!

Äntligen filter!

Den tid vi senaste månaderna sparat på minskat resande har vi lagt på att utveckla vår hemsida. Förutom att lägga upp en massa nya spännande produkter så har vi skapat en filterfunktion som gör det betydlgt enklare för dig som besökare att hitta vad du letar efter. Klicka här för att prova

Börja med att välja en produktkategori och använd sedan filterfunktionen till vänster på sidan. Vi har försökt göra det så intuitivt som möjligt så vi hoppas att  närmare förklaringar är överflödiga. Har du ändå frågor på hur du bäst använder funktionerna så hör av dig till oss på 08-51420200 så hjälper vi dig direkt.

Se fler bilder

Dela   
Mar 2020
Kalis, Gyon och Minus godkända hos Byggvarubedömningen

Kalis, Gyon och Minus godkända hos Byggvarubedömningen

Intras populära och prisvärda profiler Kalis, Gyon och Minus är nu godkända av Byggvarubedömningen vilket innebär att hela Intras profilprogram nu är godkänt. Profilerna finns utanpåliggande och infällda, i fasta längder och som byggbara system och du kan välja mellan olika effekter beroende på takhöjd och ljuskrav. De görs i flera färgtemperaturer inklusive dynamiska alternativ och styrs med DALI eller 1-10V.

Och bäst av allt, de är mycket enkla att installera. Montage görs utan krångliga verktyg, drivdonen är enkla att byta vid service och LED-modulerna fästs med magnet och kan enkelt bytas om det skulle behövas.  

Läs mer om Kalis här

Läs mer om Minus här

Sep 2019
Vi behöver bli fler

Vi behöver bli fler

Stockholm Lighting växer och vår innesäljargrupp behöver tillökning. Innesäljgruppen är hjärtat i företaget och ansvarar för hela försäljningskedjan från offertskrivning till fakturering samt stöttar utesäljare och kunder med armaturförslag, dokumentation och beräkningar. Gruppen består idag av fyra personer med olika bakgrund och kompetens och det vi nu söker är en person som tillsammans med Gustav kan hantera order, inköp och leveranser. Du som söker bör ha minst 3 årig gymnasiekompetens och det är en fördel om du har erfarenhet av arbete inom kundservice i byggbranschen till exempel hos en grossist. Som person söker vi dig som är serviceinriktad, gillar kundkontakt och vågar ta egna initiativ när det behövs. Då arbetet innebär löpande kontakter med våra leverantörer är god engelska ett krav och ytterligare språkkunskaper ett plus. Du är placerad på kontoret i Bryggeriet, Bromma tillsammans med 15 kollegor med över 250 års branscherfarenhet. Är du intresserad ansök direkt till lina@stockholmlighting.se. Sista ansökningsdag är 15 oktober.

Dela   
Aug 2019
Har du uppdaterat din?

Har du uppdaterat din?

Behöver du inspiration efter semestern? Ett förslag är att du bläddrar i Deltalights "Lighting Bible" ,  1184 sidor fulla av inspirerande referensfoton, produktspecifikationer och  tekniska data. Allt material genomsyras av de ledord som Deltalight arbetat med under sina 30 år i branschen: kvalitet, innovation och användarvänlighet. Ladda ned den eller bara bläddra. Vill du ha ett pappersexemplar så kommer vi gärna ut med det. Kontakta mattias@stockholmlighting.se

Dela   
Apr 2019
Vi byter affärssystem

Vi byter affärssystem

Vi uppgraderar vårt affärsysystem för att kunna ge våra kunder, leverantörer och partners bättre och snabbare service. Själva bytet innebär en stor belastning på organisationen och under vecka 14 och 15 förutser vi längre svarstider på mail. Vi har mannat upp för att minimera problemen men får du ej svar på mail och har akuta frågor via mail så ring oss på 08-51420200 så hjälper vi dig.

Dela   
Apr 2018
Bluetooth nätverk

Bluetooth nätverk

Det är knappt ett år sedan Bluetooth SIG ( Special Interest Group) presenterade en standard för blutooth mesh, dvs hur bluetooth komponenter kommunicerar med varandra i nätverk. Både på Lux Live i januari och på Light &Building i mars presenterade flera tillverkare av LED moduler färdiga lösningar där tekniken finns integrerad. Ett bra exmpel är Xicatos Galaxi. Det fanns också några armaturtillverkare som varit snabba att ta till sig den nya tekniken och visade armaturer med tekniken integrerad.

Vill du veta mer så lägg 10 minuter på denna intervju med Martin Wolley på Bluetooth SIG. Eller om du hellre läser.

Vi på Stockholm Lighting tror mycket på tekniken och jobbar nu med vårt första kommersiella Bluetooth installation med armaturer från Lucent Lighting och moduler från Xicato. Parallellt så planerar vi ett demo-nätverk på vårt kontor som vi hoppas ha klart för tester i sommar. Vill du veta mer så kontakta rikard@stockholmlighting.se

Dela   
Apr 2018
Grand Hotell nominerat till Darc Awards

Grand Hotell nominerat till Darc Awards

Ljussättningen av Grand Hotells Vinterträdgård har nominerats till Darc Awards i kategorin "Play".Ljussättningen är gjord av ÅF Lighting och projektet är sedan tidigare nominerat till Svenska Ljuspriset och Lighting Design Awards 2018. 

Vinterträdgården byggdes i början av 1900-talet då hotelldirektris Wilhelmina Skogh ville skapa en ständigt grönskande trädgård för att kompensera för den svenska kylan. Den kulturmärkta miljön har moderniserats och kompletterats med nya ljuslösningar samt projektionsytor med 360° videomapping som täcker sammanlagt 1000 m2. Stockholm Lighting har levererat, projekterat och driftsatt ett DMX styrsystem från Pharos Controls för all fast belysning. Gå in och rösta på projektet här

https://darcawards.com/decorative/grand-hotel-stockholm-the-winter-garden-sweden/

https://ljuskultur.se/artiklar/arets-tavlande/

http://awards.lighting.co.uk/shortlist-2018/

Apr 2018
I huvudet på Alexander Lervik

I huvudet på Alexander Lervik

Humor, innovation, passion, bångstyrighet och intensitet. Med ett konceptuellt tänk, nya uppfinningar och oväntade samarbeten har Alexander Lervik ett formspråk som är unikt. ”I huvudet på Alexander Lervik, designer” är årets stora designutställning på Kulturhuset Stadsteatern.

Vi kan inte mer än hålla med om beskrivningen ovan. Stockholm Lighting har under många år samarbetat med Alexander i olika projekt och det har alltid varit spännnande och utmanande att hitta ljussättning och styrning som matchar hans idéer. Nu finns flera års arbete samlat i en utställning som iallafall kommer bjuda oss på många minnen.

Feb 2018
Drömljus i Helsingborg

Drömljus i Helsingborg

Under tio dagar i februari 2018 fylls Helsingborg med spektakulära ljus- och ljudinstallationer under evenemanget Drömljus. Stockholm Lighting medverkar till verket Iris. Läs mer här

Ljusdesign: Peter Nilsson, Node Ljusdesign

Armaturer: Lumenbeam Small

Se fler bilder

Jan 2018
Vinter i Katarinahissen

Vinter i Katarinahissen

För att ge lite glans åt det numera ganska stökiga området runt Slussen har fastighetsägaren Newsec under senaste året lyst upp glaskuben ovanför Katarinahissen. Nu är det vinterblått som gäller och vår tekniker Oscar fick denan fina bild med sig från programmeringskvällen. Armaturer:  Lumenfacade  60 cm RGB 10x60 grader. Styrsystem: SLC Jambox

Okt 2016
Vi välkomnar Monica

Vi välkomnar Monica

På måndag 31 oktober börjar Monica Marton hos oss på Stockholm Lighting. Monica kommer att jobba som säljare och träffa elkonsulter, projektledare och ljusdesigners. Känner ni igen namnet så kan det vara för hennes långa bakgrund i belysningsbranschen med bland annat många år på Atelje Lyktan. Välkommen Monica!

Dela   
Feb 2016
Stockholm Lighting och  Lutron Controls

Stockholm Lighting och Lutron Controls

Vi har arbetat med Lutrons styrsystem på den svenska marknaden sedan 2007.  Sedan starten har vi installerat över 300 unika system och de allra flesta fortsätter att fungera utan serviceinsatser. Från årsskiftet har vi ökat på vår satsning rejält då vi blivit Lutrons officiella distributör på projektmarknaden. Det innebär att vi mer aktivt kommer att arbeta med Quantum och MyRoom, Lutrons totallösningar för belysning och dagsljusstyrning för hela byggnader och hotell. Självklart kommer vi fortsätta arbeta med de mindre systemen Homeworks och TriPak som vi vet att ni är många som uppskattar. Vill du veta mer kontakta Fredrik@stockholmlighting.se. Du är också varmt välkommen att boka en visning av Lutrons system på Light&Building. i hall 4 monter C:61.

Dela   
Dec 2015
Lumentalk vinner

Lumentalk vinner" Lux Awards - Controls"

Den nya belysningen i kedjan Nexts butik  i Rugby, Storbritannien, har utsetts till vinnare av Lux Awards Controls Project of the Year 2015. Genom att använda sig av  Lumentalk från Lumenpulse kunde Next- butiken  enkelt installera ett system där enskilda armaturer kan styras och testas och där data om prestanda, förbrukning och förväntad livslängd hela tiden kan följas. 

"Next hade letat efter sätt att minska energiförbrukningen i butikerna, och med Lumentalk  kan de snabbt uppgradera till digitalt styrbara LED-armaturer. Det skapar möjlighet att centralt skapa olika ljusscener under dygnet och att slå av eller minska på belysning som ej behövs.

Lumentalk är en patenterad teknik som använder elnätet som en dubbelriktad bärare för styrdata. Tekniken fungerar oberoende av protokoll, vilket gör den kompatibel med DMX, 0-10V, Dali eller fas styrning. 

"Alla talar om  Internet of Things (IOT) och vilka möjligheterna är. Tja, här har vi en verklig installation - i en miljö som kräver maximal flexibilitet ", säger Simon Morrison, vice ordförande Global Business EMEA på Lumenpulse.

Okt 2015
Vi behöver dig!

Vi behöver dig!

Stockholm Lighting växer och vi behöver bli fler utesäljare. Som säljare  besöker du  konsulter, arkitekter och designers  i föreskrivande led men även en hel del direktkunder. Du har stor frihet i ditt arbete och  god support från  vår erfarna innesäljargrupp.  Du som söker bör ha minst 3 årig gymnasiekompetens och erfarenhet av försäljning. Det är en stor fördel om du dessutom har branscherfarenhet. Då arbetet innebär löpande kontakter med våra leverantörer är god engelska ett krav och ytterligare språkkunskaper ett plus.  Du kan vara placerad på kontoret i Bryggeriet, Bromma tillsammans med 15 kollegor med över 250 års branscherfaranhet. Bor du på annan plats än Stockholm  är vi öppna för andra lösningar. Är du intresserad  ansök direkt till Lina@stockholmlighting.se 

Dela   
Aug 2015
Flimrande ljuskällor

Flimrande ljuskällor

Den senaste tiden har flimmer från LED ljuskällor uppmärksammats som ett problem och hälsorisk som kommer med de nya energibesparande tekniken. En del inlägg i debatten har varit tydliga och bra och andra rent felaktiga. Ny teknik är fantastisk men kan  fel använd skapa dåliga produkter, detta är inget unikt för LED-teknik. Branschtidningen Ljuskultur har skrivit en kort enkel och tydlig artikel som klargör orsakerna til flimmer och  även hur det kan undvikas. Läs den här

Dela   
Aug 2015
Sätt färg på hösten

Sätt färg på hösten

Hösten står för dörren och nu behöver vi människor färger som lyser upp vår tillvaro. För att citera Le Corbusier “Colour is… an incredibly effective triggering tool. Colour is a factor of our existence.”  Belysningsarmaturer för offentlig miljö är traditionellt vita, svarta eller metallfärgade men under den sista tiden har flera tillverkare stuckit ut hakan och vågat sig på mer spännande färgsättning av armaturhus och även reflektorer. Ett bra exempel är Planlichts satsning på "Les couleurs Suisse", ett designsamarbete där olika tillverkare arbetar med Le Cobusiers färgskalor på sina produkter för att skapa harmonierande produkter för byggnation och inredning. Läs mer om projektet här

Dela   
Jul 2015
Sommaröppet

Sommaröppet

Stockholm Lighting har som vanligt öppet hela sommaren under vardagar 8-16. Välkommen att ringa eller titta förbi med dina fågor. Trevlig sommar!

Dela   
Apr 2015
Retail Reflexions till Sverige

Retail Reflexions till Sverige

Stockholm Lightings danska dotterbolag, Retail Reflexions, kommer under sommaren och hösten att ta klivet över sundet och lansera sitt erbjudande på den svenska marknaden. Retail Reflexions har fokus på energisnåla och flexibla belysningssystem för  försäljningsytor och andra ytor med höga krav på ljuskvalitet, leveranser och pris . På kort tid har man levererat flera spännade projekt i Danmark bland annat hos Skoda Danmark samt Volkswagen. Vill du veta med kontakta Sören på st@retailreflexions.dk

Dela   
Apr 2015
Joe Spira

Joe Spira

Joel Spira, mannen som uppfann väggdimmern och grundade  Lutron Controls, har avlidit vid en ålder av 89 år . Fram till sin död arbetade han aktivt på företaget med produktutveckling och marknadsföring. Lutron har byggt sin framgång på väggdimmrar och styrsystem och är idag ett av världens största belysningsföretag. Idag är ligger företagets fokus helt på energieffektivisering genom styrning av belysning och dagsljuskontroll med hjälp av gardinlösningar. Stockholm Lighting är stolta att representera Lutron i Skandinavien. Läs mer här om Joel Spira och Lutron

Dela   
Apr 2015
Vilken Lumenbeam skall jag välja?

Vilken Lumenbeam skall jag välja?

Det skall vara enkelt att få rätt belysning. Det har Lumenpulse tagit fasta på och nu finns ett superenkelt verktyg för att avgöra vilken Lumenbeam (storlek och spridningslins)  som krävs för att få en viss ljusbild på ett givet avstånd. Man kan också vända på det och ta reda på avståndet armaturen skall placeras på för given ljusstyrka och ljusbild. Vill du testa själv så klicka här!

Dela   
Mar 2015
Rätt ljus för människa och miljö

Rätt ljus för människa och miljö

Att modern belysning ger lägre elräkningar och är bra för miljön vet vi. Och vi vet att sparpotentialen i Sverige är enorm – hela sex miljarder kronor per år bara genom att byta ut föråldrad belysning.

Men smart belysning är också bra för oss människor. Det hetaste inom belysningsforskningen just nu är att mäta hur den nyupptäckta tredje ljusreceptorn på vår näthinna påverkar hur vi mår och presterar. Forskning visar att rätt belysning gör oss effektivare, piggare och minskar kostnaderna för sjukskrivningar.

Läs mer i en spännade rapport från Belysningsbranschen.

Dela   
Mar 2015
Vi behöver dig!

Vi behöver dig!

Stockholm Lighting växer och  nu är det vår innesäljargrupp som behöver tillökning.  Innesäljargruppen  är hjärtat i företaget och ansvarar för  hela försäljningskedjan från offertskrivning till fakturering. Som innesäljare  stöttar  du även utesäljare och kunder med armaturförslag, dokumentation och beräkningar.  Gruppen består idag av tre personer med olika bakgrund och kompetens.  Du som söker bör ha minst 3 årig gymnasiekompetens och det är en stor fördel om du har en utbildning från Ljushögskolan eller branscherfarenhet. Då arbetet innebär löpande kontakter med våra leverantörer är god engelska ett krav och ytterligare språkkunskaper ett plus.  Du är placerad på kontoret i Bryggeriet, Bromma tillsammans med 15 kollegor med över 250 års branscherfaranhet. Är du intresserad  ansök direkt till Lina@stockholmlighting.se 

Dela   
Okt 2014
Nobelpris till grundaren av Soraa

Nobelpris till grundaren av Soraa

Soraa grundades 2008 av  tre professorer inom elektronikområdet. En av dem, Dr. Shuji Nakamura, har nu belönats med Nobelpriset i fysik för sina insatser. Tillsammans med sina kollegor Isamu Akasaki och Hiroshi Aman  skapade han den blå dioden som var den pusselbit som saknades för att genom att blanda  ljus från de redan existerande röda och gröna dioderna med blått ljus kunna skapa vitt LED-ljus. Det är också den blå dioden som ligger bakom den största delen av dagens vita LED ljus som skapas genom blå eller violetta dioder och fosforteknik. Genom sitt arbete i Soraa har Dr Nakamura fortsatt att ta det blå dioderna från en uppfinning till en ytterst användbar och högkvalitativ produkt. Vill du veta mer kontakta Rikard@stockholmlighting.se

Se fler bilder

Dela   
Aug 2014
Är du den vi söker?

Är du den vi söker?

Stockholm Lighting växer och vår teknikavdelning behöver tillökning. Vi söker en skön person med iallafall 3-årig gymnasial utbildning inom elektronik och lite erfarenhet av världen utanför skolan. Har du arbetat med belysning är det bra men det är inget krav. Dina dagar blir  varierade och kan bestå av driftsättning av belysningsanläggningar, felsökning av belysningsanläggningar, dimensionering av drivdon, design av styrsystem och en rad andra uppgifter relaterade till de system vi säljer och installerar hos kunder runtom i Sverige. Du är placerad på kontoret i Bromma och merparten av arbetet är i närområdet men längre resor förekommer. Körkort och hyfsad engelska är ett krav. Till din hjälp har du 14 kollegor med tillsammans över 250 års branscherfaranhet. Är du intresserad  ansök direkt till Lina@stockholmlighting.se 
 

Dela   
Jul 2014
Sommaröppet

Sommaröppet

Stockholm Lighting har sommaröppet även i år. Kontoret är bemannat 7-16 och vi tar gärna emot besök både landvägen och sjövägen. Vi rensar också på lagret så har du ett projekt du funderar över och vill se om vi har något som passar så är du välkommen in. Vi har allt från DMX styrda färgväxlande armaturer till halogen och Led spottar. Allt i  varierande kvantiteter.

Dela   
Maj 2014
Lumenline i långa banor!

Lumenline i långa banor!

Efter en intensiv avslutning av projektet är nu vår största installation av Lumenline  på plats i Lantmännens nya  vackra lokaler på Kungsholmen. Totalt drygt 800 m linjära profiler har monterats i kontinuerliga längder upp till 50 m.  Då fastigheten har många spännande byggnadsdetaljer så har installationen krävt både vertikalat och horisontellt vinklade profiler med lysande hörn vilket har varit en rejäl utmaning i designfasen men resultatet talar för sig självt. Vi tackar ljusdesigner Tomas Höglund från Elkoncept, hela teamet från Hifab samt alla montörer från Ohmegi för ett gott samarbete.

Apr 2014
Internet of Lights - belysning 2.0

Internet of Lights - belysning 2.0

Belysning 2.0 är belysning som kommunicerar och interagerar med  användarna och omgivningen.  Med  hjälp av sensorer och kommunikation  blir belysningen både smartare, energieffektivare och får längre livslängd. De första intelligenta armaturerna från AlphaLED kommer att levereras i Sverige direkt efter semestern.  I första steget har modulerna inbyggd styrning, DALI, 1-10V eller DMX, och drivs med en vanlig 48 V transformator. I nästa generation kommer  även ljussensorer och närvarosensorer att vara  inbyggda i din armatur! Vill du veta mer kontakta Fredrik@stockholmlighting.se

Dela   
Apr 2014
LED-ljus når nya höjder

LED-ljus når nya höjder

Att vi   har energieffektiva LED-ljuskällor med höga ljusflöden har nog inte undgått någon i branschen. Det estninska företaget Digital Sputnik som är specialiserade på filmljus tar tekniken ett steg till genom sin mobila ljuskälla som är så lätt och effektiv att både batteri, ljuskälla och styrning kan lyftas med en qudrokopter. I mars gjordes den första skidfilmen som filmats i mörker med en mobil LED-ljuskälla. Stockholm Lighting har ett långtgående samarbete med Digital Sputnik och vårt Årekontor  var med och stöttade filmprojektet.  Se filmen och hur det gick till. 

Dela   
Dec 2013
Ljusfestival i Oslo

Ljusfestival i Oslo

November och december är Ljusfestivalernas tid. Senast i raden var det Norge som firade ljuset i Slemmestad utanför Oslo. Ljuspriset 2013 delades ut av Lyskultur till Norges bästa projekt. SLC lys Norge gjorde tillsammans med ljusdesignerna Gard Gitlestad och Josefine Walle Nergård en ljusinstallation vid den gamla betongfabriken från förra sekelskiftet som har blivit föremål för kultursatsningar. Vi är glada över att få vara en del av denna utveckling och att tillsammans med Lumenpulse och Ecosense ljussätta dessa historiska platser. Armaturer som använts är Lumenbeam RGBW, Lumenfacade RGBW och Ecosense Bullet.

Nov 2013
Vill du ha leverans innan jul?

Vill du ha leverans innan jul?

Vill du ha leverans av armaturer innan jul? Vi kan leverera de flesta varianterna av AlphaLEDs downlights och spotlights om ni beställer senast 10/12. För mer information och exakta leveranstider kontakta erik@stockholmlighting.se

Dela   
Nov 2013
Vinterljus i Linköping

Vinterljus i Linköping

Linköpings Stad har under de sista åren satsat rejält på att lyfta belysningen i staden. Det årliga evenamanget Vinterljus har satt fokus på belysning i stadsbilden med sina kreativa temporära ljusinstallationer. Varje år satsar man också på att göra några permanenta installationer som en del i en långsiktig satsning på spännande belysning av staden. Ett bra exempel tycker vi är Gång och Cykeltunneln vid Industrigatan.

Nov 2013
Vinterljus i Linköping

Vinterljus i Linköping

Onsdagen den 20 november åker vi ned och besöker Vinterljus i Linköping. Vi får en guidad tur till årets installationer. Vill du veta mer kontakta emelie@stockholmlighting.se.  För dig som inte kan följa med på resan denna gång rekommenderar vi varmt ett besök innan jul eller allra minst ett besök på hemsidan där fina bilder snart kommer att publiceras. 

Nov 2013
Endless Stairs © James Newton

Endless Stairs © James Newton

För årets upplaga av London Design Festival skapades verket Endless Stairs av James Newton. Belysningen är en viktig del i installationen och genom att tona in och ut olika sektioner skapas en känsla av att hela verket ändrar form över tiden. Ljusdeisgnern SEAM valde i projektet att arbeta med linjära armaturer från Lumenpulse som styrs via DMX med en Pharos LPC1. Du kan läsa mer om installationen på London Design Festival hemsida .

Okt 2013
Elmässan

Elmässan

Titta så fint det blev! Kom ut och besök oss på mässan i Kista i monter C:20. Vi visar produkter och nyheter från AlphaLED, Lumenpulse, Ecosense, Lutron, Exenia, OMS , iLéd, Technilum  och Pharos. Välkomna på en pratstund och en kopp kaffe.

Dela   
Sep 2013
I jättars spår vann Ljuspriset

I jättars spår vann Ljuspriset

Världens första "ljusäventyrspist" vann det prestigefyllda Ljuspriset 2013.
Det blev en spännande kväll på Stockholm Waterfront men till slut stod det klart att "I jättars spår" stod som segrare i årets Ljuspris. Ljusarkitektur AB med ljusdesigner Kai Piippo i spetsen har stått för idé och design, Skistar var och är modig och delaktig beställare, Johnssons El har projekterat och installerat och vi på Stockholm Lighting levererat och programmerat armaturer och styrsystem till projektet. Välkomna upp att prova på i vinter. Vill du ha en visning av systemet kontakta rikard@stockholmlighting.se.

 

Sep 2013
Två nya ansikten!

Två nya ansikten!

Den 2 september började Hanna Fredriksson och Mattias Löfström sina anställningar hos oss på Stockholm Lighting. Båda två har sin bas på kontoret i Bromma och de kommer att arbeta med försäljning och projektledning. Hanna har en bakgrund som elektriker med egen verksamhet och som innesäljare i grossistledet. Mattias har precis slutfört tredje året på Ljushögskolan i Jönköping. Vi är så glada att ni är på plats och ser fram emot en spännande höst tillsammans.

Dela   
Sep 2013
Styr ditt DMX system via telefonen

Styr ditt DMX system via telefonen

Vi ser ett ökat intresse av att kunna kontrollera sin belysning via sin smartphone eller surfplatta.
Därför har vi satt ihop ett paket som ger dig den möjligheten. Systemet kan styra 512 DMX kanaler och kontrollera olika rum i obegränsad mängd med scener eller funktioner.
Detta ”kom-i-gång” erbjudande för 9900 kr innehåller en Pharos LPC1, trådlös router och 8 förinställda scener som du kan välja på din smartphone.För mer information kontakta Fredrik@stockholmlighting.se

Aug 2013
I jättars spår nominerad till Ljuspriset

I jättars spår nominerad till Ljuspriset

Troligen världens första "ljusäventyrspist" är en av fyra nominerade bidrag till Ljuspriset 2013. Den 10 september avgörs vem som vinner.
Med genomtänkt belysning av naturen och snön har SkiStar Åre skapat en mystisk sagovärld i backarna runt VM-8ans toppstation. På håll skimrar berget i olika magiska färger och medan resten av omgivningen ligger i mörker lyses din bana upp på olika sätt för att berätta en unik historia om sagoväsen och urgamla sägner. Projektet har genomförts samarbete med prisbelönta Ljusarkitektur AB med ljusdesigner Kai Piippo i spetsen. Stockholm Lighting levererar armaturer och styrsystem till den nya äventyrsbelysningen och installationen gjordes av Johnssons EL. Välkomna upp att prova på i vinter. Vill du ha en visning av systemet kontakta rikard@stockholmlighting.se.

Dela   
Jul 2013
Vi har öppet hela sommaren

Vi har öppet hela sommaren

I år har vi öppet hela sommaren . Vi har kontoret bemannat 7-16 måndag-fredag hela sommaren för in och utleveranser. Du är välkommen att ringa oss med dina frågor eller komma förbi på en fika eller kanske ett svalkande dopp från kajen! Trevlig sommar till alla er som fiskar, solar, badar och snickrar där ute önskar vi på Stockholm Lighting!

Dela   
Apr 2013
Hur stor får din downlight vara?

Hur stor får din downlight vara?

Ditt undertak har ofta begränsat djup och begränsade möjligheter till håltagning. För att göra det enkelt  för dig att hitta den AlphaLED downlight som passar dina behov finns nu en översikt över samtliga modeller och deras samtliga mått. Klicka här för att komma till AlphaLEDs kompletta Storleksguide

Mar 2013
På lördag är det Earth Hour

På lördag är det Earth Hour

På lördag sätter vi fokus på miljön och hjälps åt att spara 1000-tals kW under Earth Hour.  Med LED-belysning och moderna styrsystem kan vi spara miljön hela tiden! Se filmen från Belysningsbranschen eller gå in på www.smartbelysning.nu

Dela   
Mar 2013
Emelie pepprar med ljus

Emelie pepprar med ljus

Vår medarbetare Emelie Benson har inte bara en examen i Ljusdesign från JTH utan också en bakgrund inom inredningsdesign. Hennes egen lägenhet är ett fantastiskt exempel på bra och rolig belysning som harmoierar väl med stilen på inredningen. Detta har nyligen uppmärksammats av flera tidningar bla Residence och via Spektra/TT. Mycket av belysningen kommer från Stockholm Lighting - på bilden ser ni TALs fina takarmatur Scoop.

Okt 2012
Lights in Alingsås

Lights in Alingsås

Den 28 september invigdes Lights in Alingsås för 13 året i rad. Stockholm Lighting var delaktiga i 3 projekt tillsammans med Lumenpulse och Pharos. Liksom tidigare år  var det en intensiv vecka med mycket kreativitet, glädje och även en del frustration. Eventet pågår till 4 november och vi rekommenderar varmt alla ljusintresserade ett besök i staden. Bilden är från Alingsås Energis huvudkontor i design av Maurice Asso.

Dela