Stockholm Lighting Company AB

Vad vi minns bäst

Light+Building 2018 har stängt sina portar och vi kan summera sex dagar  av inspirerande möten med kunder och leverantörer. Många talar om att mässor är på väg att spela ut sin roll inom affärslivet i och med alla nya möjligheter att förmedla information och att kommunicera. Vår bild är att detta tillfälle att träffa branschkollegor från hela världen, se det absolut senaste trenderna inom belysning och styrning och samtidigt äta gott och ha det trevligt är en mycket uppskattad händelse som ger ny kraft och inspiration för lång tid när vi nu är tillbaka i vardagen. Här summerar vi det vi tyckte stack ut mest under veckan.

 

ewo photometric engine

De hade riktigt kul på ewos utvecklingsavdelning då de konstruerade och byggde denna maskin. Alla ewos armaturer är byggda kring deras unika optik och med denna manick så kan man enkelt åskådliggöra effekten av olika optiska val i sin armatur. Kreativt och smart! Finns framöver på ewos kontor och fabrik i Kurtach.

 

Färg och form

Runda former och färgaccenter skiljer Exenia från andra tillverkare. Pendlade ringarna Naboo med ljuset riktat inåt kommer i Exenias typiska färgskala och matchas av pendeln Willy och de färgade accentringarna i samtliga spotlights.

Oled är inte dött

Oled har det pratats om länge men genombrottet låter vänta på sig. Nu verkar det dock som tekniken tagit ett steg framåt. LG visade flera fina applikationer, både dekorativa och tekniska, med rejält ljusstark Oled. Vi väntar ivigt på kommersiellt användbara produkter.

 

Vädret

Mässan var verkligen riktigt bra men det gällde tyvärr inte vädret. Vi mötte inte våren i Frankfurt denna gång vilket brukar vara en positiv del av upplevelsen. Fördelen med årets vädersituation var att man inte behövde ha någon ångest för vårvädret ute under mässdagarna och att kvällarna inte lockade till barhopping så man kunde vakna frisk och stark nästa dag!

 

Flerfunktionsarmatur från Intra

I Intras snygga monter hittade vi många intressanta nyheter med ny form och funktion. En favorit var den cirkulära armturen Futon där cirkelns area består av ett ljudabsorberande material som finns i flera olika färger. Futon kan pendlas eller monteras på vägg eller tak.  Ett bra exempel på hur form och funktion kan förenas.

 

Soraa - helt enkelt bra ljus

Soraa visade sin nya kollektion av spotlights och downlights som precis som deras välkända lampor bygger på ett violett chip. Enkla och stilrena produkter med fast färgtemperatur eller dim to warm (Mosaic™) Alltid med Cri 95, ända ned till 1800K. Självklart visade man även lampor för retro-fit för olika socklar. Där var den största nyheten MR16 lampor med Mosaic™ tekniken. Det fanns även en kollektion av armaturer med helt "blåfritt" ljus vilket möjliggörs av det violetta chipet. "Blåfritt" ljus skall göra det lättare att komma till ro genom att melatonin halten sänks och hjärtrytmen blir lugnare.

 

Farmtidsspaning

Spanarna Michael och Erik lyckades komma över varsitt par av de åtråvärda glasögonen som iLéd tagit fram för tisdagens party. Bilden summerar på ett bra sätt vad Light+Building handlar om: Framtidsspaning, glädje och gemenskap.